maandag 4 mei 2015

De nachtheksen 588E luchtregiment polikarpov U-2 Sovjetunie

The Night witches trailer
Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er drie regimenten van de Russische luchtmacht met alleen vrouwelijke piloten. Ze vlogen samen meer dan 30.000 missies langs het oostelijke front. In Rusland stonden ze bekend als Stalins Falcons. De Duitsers waren bang voor de vliegende vrouwen en noemden ze de ‘Nachtheksen’ – vooral omdat ze nooit leken te rusten en ook ‘s nachts uitvlogen.

Even een foto bewerkt ;-) 
Nachtheksen (DuitsNachthexen) was een Duitse bijnaam voor het 588e nachtbommenwerpersregiment Taman, een eenheid van de luchtmacht van de Sovjet-Unie tijdens de Tweede Wereldoorlog. De eenheid bestond volledig uit vrouwen, van de piloten tot en met de technici. In totaal kwamen 30 nachtheksen om in de oorlog.
Ze vlogen met de oude doch efficiĆ«nte Polikarpov Po-2, een dubbeldekker die volledig uit hout bestond. Omdat dit vliegtuig erg oud en dus ook relatief langzaam was hadden Duitse piloten veel moeite met het uitschakelen van deze vliegtuigen.
De bijnaam van het luchtvaartregiment komt mede door de strategie die deze piloten gebruikten. Omdat de vliegtuigen relatief licht waren maakten ze veel gebruik van de wind en lieten ze zich als het ware zweven naar hun doel om daar hun bommen los te laten. Omdat de motor uit stond kon alleen de wind hun aanwezigheid verraden. Dit geluid deden de Duitse militairen denken aan een bezem, vandaar de naam nachtheksen.Night Witches — Film by Gunilla Bresky part 01


Commandanten[bewerken]De beschrijving inzake het horloge wat ik heb


Aldus het verhaal achter mijn horloge 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten