maandag 11 maart 2013

Amarantis

Wij willen les -Veel ROC's presteren onder de maat
Bert Molenkamp Amarantis en zijn zwager Rene Smit VU familiebedrijf?
En dan nog dit
Wat hebben Edo de Jaeger RocAdam en Bert Molenkamp #Amarantis gemeen?
Juist ja KLPD en KMA drill oefeningen bij onderwijs
Wat doen mensen met dit soort achtergrond bij het onderwijs? Leraar pesten?
Edo de Jaeger begon zijn carrière na het afronden van de KMA als officier in het leger. Hij leidde onder andere een vredesmissie in Libanon. In de avonduren studeerde hij bestuurskunde en na afronding van deze studie kwam hij terecht bij het Koninklijk Huis en werd hij adjudant van de Koningin.
Tot het tijdstip (1 januari 2003) waarop Edo de Jaeger toetrad als lid van het College van Bestuur van het ROC van Amsterdam, was hij kabinetschef van de provincie Zuid-Holland.
Na het vertrek van Ankie Verlaan in juni 2003 werd Edo de Jaeger waarnemend voorzitter van het College van Bestuur. Deze tijdelijke benoeming werd in november 2003 definitief. Edo de Jaeger is primair verantwoordelijk voor algemeen bestuurlijke zaken, HRM en PR, Communicatie & Marketing. Naast zijn werkzaamheden als collegevoorzitter voor het ROCvA is hij lid van de Raad van Commissarissen van Topsport Amsterdam, lid van de Raad van Advies van de EFA en lid van de Raad van Educatie van NEMO en lid van de Raad van Advies van de Stichting City Marketing Amsterdam Zuidoost.
Vanuit zijn functie als adjudant van de Koningin (sinds 1995) wordt Edo de Jaeger af en toe gevraagd werkzaamheden te verrichten ten behoeve van de koninklijke familie. Daarbij gaat het om bijvoorbeeld grote nationale evenementen, staatsbegrafenissen en ontvangsten van buitenlandse staatshoofden
http://www.rtl.nl/%28/financien/studioew/programma/%29/financien/studioew/components/vaste_componenten/gast1.xml

ZEMBLA- ONDERGANG VAN EEN ONDERWIJSGIGANT - 11 MEI 2012
http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1973.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=62443&cHash=1771dc997ab3f0f6da0c24789ffce19c   

In de wandelgangen over Amarantis Van Setten 2 lease auto’s, jaarkaart NS 1e klas, 2 laptops… Veel inhuur personeel
de man die de kleurtjes bedacht voor de muren? Ook puntje van aandacht, vriendjes van vriendjes
3 nieuwe scholen aanbesteden via DBFM. Levert geld op vlgs filosofie #Amarantis en externe dure adviseurs. Tuurlijk joh. #Epicfaal
#amarantis Fusie met ISA was meer een goed-doordachte overname. Binnen half jaar was hele CvB ISA weggewerkt.
#amarantis Voor fusie met ISA, zat ROC ASA ook al in de problemen. Daar hoor je nu niets meer over. ISA krijgt nu alle zwarte pieten.
#amarantis Lenssen was nog 3 jaar adviseur CvB voor zelfde salaris als toen hij voorzitter was. Op de zuidas kwam hij bijna nooit.
mw Eillebrecht Facilitair adv. Amsterdam

Koos Janssen burg van Zeist!

Brief Amarantis - Koos Janssen Zeist
Heb je de tweets weleens gezien van burg van Zeist Koos Janssen nadat hij afgetreden was bij Amarantis?
Shame on you Koos

Koos Janssen was sinds 2006 voorzitter van de Raad van Toezicht van Amarantis Onderwijsgroep. Onder zijn toezicht is deze moloch ontstaan en helaas ook omgevallen. Koos twittert op 10 februari zich per direct terug te trekken om ruimte te geven aan het herstelplan.
Maar Koos twittert nog veel meer! Een kijkje in het leven van onze Koos:
13-2: Vanmorgen onbijt in Den Dolder…
15-2: Ontbijt in de wijk liep iets uit…ook 15-2: De afgelopen weken mijn fitness verwaarloosd. Inmiddels aan inhaalrace begonnen…
16-2: Vanmorgen smakelijk ontbeten in de buurt Valckenbosch aan de rand van de dieptetuin…nog steeds 16 februari.. Prima vis, grote gastvrijheid, goed glas wijn #Bistrochefzeist.. even later: @bistrochefzeist Je weet wel, er zijn apostelen en martelaren.
17 februari: Weekend in zicht, werk is klaar, lekker thuis is de beste vakantie. Nog wat kleine zaken afwikkelen; ik leg boeken alvast binnen handbereik.
20 februari: Voorjaarsvakantie geeft tijd voor andere leuke dingen, zoals lezen Rechtvaardigheid, wat is de juiste keuze.
21 februari : ik ben lekker mijn tijd aan het verkruimelen…Ook 21 februari: na med. Check up, heerlijk fitness, nu wilde spinazie, en een glaasje rode wijn, het leven kan aangenaam zijn.
24 februari: Het waterschap betaalt natuurlijk. Fruit wordt door iedereen gegeten.
Nog eentje dan…1 maart… Net terug uit Lochem, conferentie, bijna 2 dagen, over moreel leiderschap en morele kwesties. Hard werken. Het was zo de moeite waard.
Sportje, vakantietje, ontbijtje, dinertje, conferentietje, twittertje. Relaxed mannetje die Koos, zou je denken. Beste mensen, niets is minder waar!
Koos is namelijk (CDA) burgemeester van Zeist! Je weet wel, van dat detentiecentrum waar mensen onder bizarre omstandigheden opgesloten worden onder Rita’s strenge maar rechtvaardige regime, vanwege het ontbreken van een verblijfsvergunning.
Zou die Koos aardig druk mee zijn zo.. Burgemeesterschap, Voorzitter Raad van Toezicht Amarantis, Ontbijtjes, Twitteren.. Maar welnee, Koos doet nog veel meer! In het jaarverslag 2010 van Amarantis staat een opsomming van de ontzettend belangrijke functies die SuperKoosMan nog meer bekleedt:
· Voorzitter Platform Raden van Toezicht MBO-instellingen
· Voorzitter Stichting Laag-Cathararijne (Voorheen Federatie van de Katholieke Centra voor Levensvorming resp. Responz)
· Voorzitter CMC mensen met een missie
· Voorzitter Klachtencommissie Ongewenste Omgangsvormen Politie Regio Utrecht
· Voorzitter Stichting Open Monumenten Dag
· Lid Bestuur Departement Utrecht van Nederlandse Maatschappij van Nijverheid en Handel
Koos toch, wat een maatschappelijk betrokken kerel! Fantaaaaastisch! Alleen een beetje jammer dat je het te druk had om Jan, Bert, en Leo in de gaten te houden. Mede dankzij jou staan 60 scholen, 33000 leerlingen en 3000 personeelsleden in de kou!
SHAME ON YOU KOOS!!
MARJA, JOUW ONDERWIJS, JOUW CDA, WAT GA JE DOEN?!

Onderwijsfraude: toezichthouder spreekt- Koos Janssen mijn naam is haas!En ondertussen gaat Plasterk gezellig op de foto met Koos janssenEen reactie uit de Aarantis tijd!

Triest maard goed dat eze beerput bij Amarantis open gaat. Meer als 10 jaar terug was ik een eenvoudig medewerker bij Fontys, ook daar zag je zo’n ‘gedrocht’ ontstaan: almaar toenemende managementlagen waardoor het contact tussen ‘de vloer’ en de top almaar afnam, het ‘droppen’ van overtolligen met vaste contracten op functies waarvoor zij (ook) niet geschikt zijn, het vooral investeren in gebouwen ten koste van arbeidsvoorwaarden in direct onderwijs, de almaar toenemende onvrede op de werkvloer, het ‘wegzuiveren’ van iedereen die constructief kritisch meedacht, het eindeloos in dienst houden van slecht functionerende collega’s vanwege vaste contracten of beter contacten met het management, etcetera. Zoals vaak werd e.e.a. gegoten in een model van bedrijfsmatiger werken, expansie en groei. Kleine instellingen moesten verdwijnen, de grens lag zelfs niet meer bij de provincie.
Het paste naadloos in een ‘pseudo zakelijke’ cultuur die je in de publieke sector overal zag opkomen, uiteraard zonder de juiste prikkels in hogere regionen. Opeenvolgende kabinetten deden er niets mee en voorzagen het onderwijs van steeds meer bestedingsvrijheid en geld. En de bestuurders wisten en weten dat zij net als de grote systeembanken toch wel gered zouden worden als het fout ging en gaat. Vooral daarom lijkt mij steeds geen prikkel meer voldoende om een cultuuromslag te krijgen naar meer bescheidenheid. Het gedwongen ‘opknippen van ‘molochs’ als Amarantis lijkt een mogelijkheid om een nieuwe start te maken en met hetzelfde geld meer te doen. Afname van het leerlingenaantal en vergrijzing van het docenten corps kan ook een duwtje geven.

ROC Rivor en Molenkamp

De CDA-er van Amarantis: Molenkamp heeft dankzij de CDA-vriendjes de baan bij ROC-rivor in Tiel gekregen. Voorzitter van Raad van toezicht van ROC-rivor is mevrouw van de Hul (lange tijd senator voor het CDA). Verder zit in deze raad nog meer CDA vriendjes zoals dhr. Matser, fractievoorzitter voor het CDA in het waterschap.
Het gaat er niet om wat je kan, maar wie je kent.

BUSSEMAKER: JUSTITIE AAN ZET BIJ AMARANTIS

(ANP) - Justitie moet beoordelen of bij de inmiddels omgevallen onderwijskolos Amarantis sprake is geweest van vriendjespolitiek en fraude. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs droeg donderdag een dossier over aan het Openbaar Ministerie dat in die richting wijst

http://zembla.vara.nl/Nieuws-detail.2624.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=82389&tx_ttnews[backPid]=2557&cHash=ec14d46a537a2a2da6986811bd3bb988

Minister Bussemaker zet justitie op Amarantis zaak

Het enige mogelijk strafbare feit betreft een betaling van bijna 1,5 aan firma Fortifeer BV te Castricum in 2006, voor de bouw van een school in Amsterdam Slotervaart. Dit project kwam uiteindelijk niet van de grond, maar de betrokken woningbouwcoropratie Ymere, eiste toch een betaling van Amarantis. De commissie raadt de minister aan nader te onderzoeken of de transactie strafbaar was en wie eventueel als schuldoge wordt aangemerkt. - See more at: http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/99609/amarantis-geheel-vrijblijvend-zonnekoning-uithangen/#sthash.ivKFWUa4.dpuf
Top failliete scholenkoepel Amarantis leefde als zonnekoningen

Het enige mogelijk strafbare feit betreft een betaling van bijna 1,5 aan firma Fortiteer BV te Castricum in 2006, voor de bouw van een school in Amsterdam Slotervaart. Dit project kwam uiteindelijk niet van de grond, maar de betrokken woningbouwcoropratie Ymere, eiste toch een betaling van Amarantis. De commissie raadt de minister aan nader te onderzoeken of de transactie strafbaar was en wie eventueel als schuldige wordt aangemerkt
In een conceptversie van het rapport werden deze feiten bij naam genoemd, maar in de definitieve versie bleken de meest belastende passages verdwenen. Een anonieme tipgever stuurde het conceptrapport naar de Volkskrant, uit vrees dat de bestuurders weg zouden komen met hun vermeende wangedrag. 
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5288/Onderwijs/article/detail/3393912/2013/02/14/Top-failliete-scholenkoepel-Amarantis-leefde-als-zonnekoningen.dhtml

Commissie-Halsema mild voor voormalig bestuurders Amarantis 

Zes ton meer? Marktconform

Een andere oud-bestuursvoorzitter, Bert Molenkamp, kocht in 1999 een pand in Amersfoort van ROC ASA, een van de voorlopers van Amarantis, voor zo’n 340.000 euro. In 2011 verkocht hij het weer, voor zes ton meer. Volgens de commissie gaat het om marktconforme prijzen. Hij overwoog eerder juridische stappen omdat het maar schadelijk zou zijn voor zijn reputatie dat hij genoemd werd in verband met mogelijke zelfverrijking.

http://www.nrc.nl/nieuws/2013/02/14/commissie-halsema-mild-voor-oud-bestuurders-amarantis/

Topman Amarantis dreigt met rechtsgang  
De arrogantie van Molenkamp


AMSTERDAM - Bert Molenkamp, voormalig topman van Amarantis, vindt het uitgelekte conceptrapport over de verstrekkende financiële problemen bij de onderwijskolos vooral vervelend voor zijn eigen reputatie. Molenkamp overweegt daarom juridische stappen tegen de commissie die het onderzoek uitvoerde

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21128968/__Topman_Amarantis_boos__.html

AMARANTIS VERFRAAIDE JAARCIJFERS

Amarantis schetste jarenlang een te rooskleurig beeld van zijn financiële positie. Kosten voor niet-gerealiseerde bouwprojecten en ict-ontwikkeling werden ten onrechte opgevoerd als investeringen om de exploitatie sluitend te maken, blijkt uit een onderzoek van het Onderwijsblad. Het opschonen van de balans kostte de scholengroep in 2011 bijna 19 miljoen euro 

http://zembla.vara.nl/Nieuws-detail.2624.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=71977&tx_ttnews[backPid]=2557&cHash=7df78003284bd8e309282bef972229d4 

Derivaten

Acute nood scholengroep Amarantis mede door renteverzekeringen
Scholengroep Amarantis verkeert mede als gevolg van het kopen van derivaten (renteverzekeringen) in grotere financiële problemen dan bekend was. Naast 85 miljoen euro aan leningen blijken in de boeken ook derivaten te staan, waarop een verlies dreigt van 7 miljoen. Dat zegt interim-bestuurder Marcel Wintels in NRC Handelsblad.

http://www.nrc.nl/nieuws/2012/04/10/acute-nood-scholengroep-amarantis-mede-door-renteverzekeringen/

Graaicultuur - PvdA’er Martin van Rijn
 

20 maart

Agenda Onderwijs, Cultuur en Wetenschap-> Amarantis

http://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/commissievergaderingen/volgende_weken/details.jsp?parlisnummer=2013A00246&dayofweek=&his= 

Onderzoek Amarantis na 2,5 jaar af http://nos.nl/l/550647 via @NOS

r
Rapport Cie. Halsema over Amarantis is uit. Wat een farce
Alle betrokken politici moeten uit de wind gehouden worden
Het enige mogelijk strafbare feit betreft een betaling van bijna 1,5 aan firma Fortifeer BV te Castricum in 2006, voor de bouw van een school in Amsterdam Slotervaart. Dit project kwam uiteindelijk niet van de grond, maar de betrokken woningbouwcoropratie Ymere, eiste toch een betaling van Amarantis. De commissie raadt de minister aan nader te onderzoeken of de transactie strafbaar was en wie eventueel als schuldoge wordt aangemerkt. - See more at: http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/99609/amarantis-geheel-vrijblijvend-zonnekoning-uithangen/#sthash.ivKFWUa4.dpuf

1 opmerking:

  1. En wat heeft Marcel Wintels voor zn speedy interim klus in Fontyswerktijd gekregen, naast zn boven-Balkenende-salaris bij Fontys ? Ook CDA-er, vriendje van de verpleegster en zichzelf overschattende kandidaat voor het parijleiderschap? Fontys-OR: werk aan de Wintel.

    BeantwoordenVerwijderen