zaterdag 31 augustus 2013

Van der Moolen -VDM

Richard den Drijver -Een te klein jongetje met te groot speelgoed


Wanbestuurder Richard den Drijver wil rehabilitatie in fiasco Van der Moolen http://www.ftm.nl/wanbestuurder-richard-den-drijver-wil-rehabilitatie-fiasco-van-der-moolen/

Voormalig Van der Moolen-topman Richard den Drijver bijt van zich af, Hans Kroon zwijgt liever nog even | Quote http://www.quotenet.nl/Nieuws/Voormalig-Van-der-Moolen-topman-Richard-den-Drijver-bijt-van-zich-af-Hans-Kroon-zwijgt-liever-nog-even-107537

Curator Van der Moolen dagvaardt Hans Kroon en Richard den Drijver | Quote http://www.quotenet.nl/Nieuws/Curator-Van-der-Moolen-dagvaardt-Hans-Kroon-en-Richard-den-Drijver-106925

 
HANS KROON: ‘VAN DER MOOLEN WAS IN 2002 AL TECHNISCH FAILLIET
Hans Kroon is boos en teleurgesteld. Ook FTM heeft zich volgens hem voor het karretje van de ondernemingskamer laten spannen. ‘Het is gewoon niet waar. Waarom zeggen die mensen dat? Omdat het sukkels zijn.
http://www.ftm.nl/exclusive/hans-kroon-van-der-moolen-richard-den-drijver-2/

 

Hans Kroon en Richard den Drijver duiken weer op
Voormalig bestuurders Hans Kroon, Richard den Drijver en Martin Mcnally van het failliete Van der Moolen worden gezocht door de VEB, maar waren onvindbaar. FTM traceerde ze alledrie.
http://www.ftm.nl/exclusive/hans-kroon-van-der-moolen-richard-den-drijver/

VEB heeft de jacht op Richard den Drijver c.s. geopend
De Vereniging van Effectenbezitters jaagt op de voormalige topmannen van het gefailleerde handelshuis Van der Moolen.
http://www.ftm.nl/exclusive/veb-heeft-de-jacht-op-richard-den-drijver-c-s-geopend/

Mail for Richard den Drijver
http://www.amsterdamtrader.com/2013/06/mail-for-richard-den-drijver.html

VEB | vereniging van effectenbezitters - Gouden Kroon
De Ondernemingskamer oordeelde afgelopen vrijdag hard over de puinhoop die bestuursvoorzitter Richard den Drijver, onder toezicht van zijn raad van commissarissen, bij het effectenbedrijf wist te creëren en die uiteindelijk tot het faillissement leidde. 
http://www.veb.net/content/HoofdMenu/Home/Nieuwsoverzicht/columns/Columnisten/25022013JM.aspx

VEB | vereniging van effectenbezitters - VDM-Curatoren willen onderzoek naar lening aan grootste schuldenaar Avalon
De curatoren van Van der Moolen willen een onderzoek instellen naar een lening die het failliete handelshuis verstrekte aan het entertainmentbedrijf Avalon, waar familie van voormalig Van der Moolen-directeur en adviseur Hans Kroon actief zijn.
Avalon is de grootste schuldenaar van Van der Moolen. 
http://www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/Kieseenbeursfonds/Artikelen/VanderMoolen/VorderingenVDM.aspx

Vernietegend oordeel over bestuur VDM
De VEB overweegt ook stappen tegen accountent Ernst &Young
http://www.veb.net/content/HoofdMenu/Effect/2013/Effect2013.aspx?Effect=2013-03-21_3&Page=8

Richard den Drijver (VDM) beschuldigt opvolgers van wanbeleid
Oud-topman Richard den Drijver van het failliete handelshuis van der Moolen beschuldigt zijn opvolgers Peter Zwart en Arjen Paardekooper van wanbeleid. Den Drijver weerlegt daarmee beweringen als zou hij zelf Van der Moolen niet juist bestuurd hebben.
http://www.veb.net/content/HoofdMenu/Acties/VanderMoolen/actieartikelenVDM/verweerrdd.aspx

Crimineel-Wanbeleid gevoerd bij Van der Moolen. Iedereen in het Pak dus niet in de Bak! http://wp.me/p1rJO5-2RK via @AmsterdamNoir

Ex-CEO VDM overtrad regels bij verkoop - media

Vrijdag 9 oktober 2009 08:40AMSTERDAM (Dow Jones)--Ex-topman Richard den Drijver heeft aandelen Van der Moolen verkocht op een moment dat hem dat niet was toegestaan, meldt Het Financieele Dagblad vrijdag.
Den Drijver deed zijn aandelen in augustus 2009 van de hand, toen de koers kelderde vanwege het naderende faillissement. Hij had de aandelen echter tot 2012 moeten vasthouden, zo bepaalt de zogenoemde lock-upregeling die hij tekende bij de overname van zijn bedrijf Curvalue. Daarbij kreeg hij in ruil aandelen Van der Moolen.
De aandelenverkoop levert hem enkele honderdduizenden euro's op, aldus de krant.

Beursfittie! Van der Moolen lekt contract CEO
KoersVDM.jpgBeursbedrijf Van der Moolen is een fluistercampagne begonnen tegen de weggebonjourde directeur Richard den Drijver. Oud president-commissaris Dolf van den Brink mag de hete kastanjes uit het vuur halen. In het FD maar vooral in de Volkskrant gaat hij er met gestrekt been in. Den Drijver is volgens hem een man met een "haast dictatoriale manier van leiding geven, een totaal gebrek aan visie en leefde op veel te grote voet". Een ex-werknemer die ook mag leeglopen over de ex-CEO, noemt Den Drijver simpelweg "keizer Nero". Het is natuurlijk vrij gemakkelijk om alle ballen op Caesar Richard te zetten, maar hij is zeker niet de enige die schuld heeft aan de ondergang van Van der Moolen. Sinds de hoekmannen verdwenen van de Amsterdamse beurs was het bedrijf op zoek naar andere manieren om geld te verdienen. In eerste instantie liepen beleggers nog wel warm voor de hoekmansactiviteiten in New York en het handelen voor eigen rekening, maar sinds eind 2000 was de koers van het aandeel VDM eigenlijk structureel dalende. Nu de surseance een feit is, blijkt Den Drijver de ideale zondebok. Hij lijkt in bijna niets op zijn voorganger -de oerdegelijke boekhouder Fred Böttcher- en er zijn duidelijk genoeg (ex-)medewerkers die de beerput met liefde opengooien. En Van der Moolen doet stiekem ook mee, want het arbeidscontract van Den Drijver is per ongeluk / expres online (mirror) gezet. Deze fittie ettert voorlopig nog wel even door. Het belooft in ieder geval een gezellige BAVA te worden over een kleine twee weken.
AMSTERDAM - De commissarissen van het failliete effectenhuis Van der Moolen hebben bewust aangestuurd op het faillissement van effectenhuis Van der Moolen. Dat zegt oud-topman Richard den Drijver van Van der Moolen in een vrijdag gepubliceerd interview met Het Financieele Dagblad.

bron http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/1929148/2010/06/18/RvC-stuurde-aan-op-faillissement-V-d-Moolen.dhtml

Curator kraakt beleid Van der Moolen-top

 · terug

11-09-2009· print deze pagina

Amsterdam

De curatoren van de gisteren gefailleerde effectenhandelaar Van der Moolen hebben ernstige twijfels of het gevoerde beleid door de beugel kan. Zij overwegen een extern forensisch onderzoek in te stellen. Zo'n onderzoek gaat verder dan het standaard curatorenonderzoek.

Curator Paul Schaink van advocatenkantoor Van Doorne vindt het 'onbegrijpelijk' dat Van der Moolen vorig jaar voor euro 30 mln eigen aandelen inkocht, terwijl het bedrijf toen al in zwaar weer verkeerde. De positie van Hans Kroon, vriend en adviseur van oud-topman Richard den Drijver, noemt Schaink 'schimmig'. 'Zijn adviezen zijn mij niet bekend, ik geloof niet dat ze op schrift staan', aldus Schaink. Kroon ontving voor zijn diensten euro 25.000 per maand van Van der Moolen.

Schaink plaatst ook vraagtekens bij een lening van euro 6 mln die Van der Moolen vorig jaar verstrekte aan entertainmentbedrijf Avalon, temeer omdat de familie van Kroon banden heeft met dit bedrijf. Verder is onduidelijk waarom de handelssoftware voor euro 4,2 mln in de boeken stond, terwijl de broncode, de digitale sleutel tot de software, in handen is van een bedrijf in de Oekraïne.

bron http://www.curatoren.nl/fo/nieuws.php?id=2974


De belangenverstrengeling van Hans "Mr. Van der Moolen" Kroon
Adviesjes, entertainment, bedrijfsuitjes, verzekeringen: u noemt het en de familie Kroon heeft het. Uit een reconstructie die het Financieele Dagblad maakte van de ondergang van beleggingshuis Van der Moolen komt een fijn staaltje belangenverstrengeling van Hans “Mr. van der Moolen” & zns naar voren.

bron http://925.nl/archief/2009/10/08/de-belangenverstrengeling-van-hans-mr-van-der-moolen-kroon

AFM verdenkt top van der Moolen van Machtsmisbruik
http://www.jaeger.nl/media/393/

Advocaten kantoor Sidney Berendsen advocaat van Den Drijver en Kroon
http://www.loyensloeff.com/nl-NL/Pages/Default.aspx


AMSTERDAM - Bij het failliete handelshuis Van der Moolen is op onderdelen wanbeleid gevoerd. Oud-topman Richard den Drijver was daarvoor verantwoordelijk. Maar voor een deel valt dat ook toe te rekenen aan de raad van commissarissen van het handelshuis en aan oud-directeur Hans Kroon. Dat heeft de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam vrijdag geoordeeld.
Het wanbeleid leidde tot het faillissement van Van der Moolen in september 2009. Een maand daarvoor was al surseance van betaling aangevraagd. Volgens de ondernemingskamer werd onder meer wanbeleid gevoerd in de samenwerking met entertainmentbedrijf Avalon en bij de inkoop van eigen aandelen.
Den Drijver en Kroon draaien op voor de kosten van het onderzoek.

In Zwitserland
Richard den Drijver
He joined the Board of Governors of Aiglon in
2009. Being an avid supporter of Expeditions
and Sports, he has made a signi
"
cant and
generous donation towards the Sports Centre,
as he and his wife, Malika, are keen to see this
project realised


Hans Kroon probeerd zijn foto overal te voorkomen zo te zien zo te merken heeft hij veel te verbergen
Beurshandelaar Hans Kroon - ooit nog eens opgeschrikt door berichtgeving over de beursfraude - laat zijn zoons aan de Zuwe wonen.

Zelf resideert de in Amsterdam-West geboren selfmade multimiljonair in Monaco. Uit justitiële stukken blijkt dat Kroon in de jaren negentig betrokken was bij de verkoop van het pand van zijn overbuurman Rooie Ron. Wat verder de relatie tussen beiden is, is onbekend. Ook speelde Kroon een rol in het onderzoek naar de beursfraude van de jaren negentig. De media meldden destijds dat hij samen met zakenpartners als Han Vermeulen en Adri Strating werd verdacht van witwassen en handel met voorkennis. De meeste verdachten gingen vrijuit omdat de verdenkingen niet hard konden worden gemaakt. Zo ook Kroon. In een interview in Elsevier klaagde hij: 'Mijn foto stond met een balkje erover in De Telegraaf. Mijn moeder van 81 had de krant ook gezien. Huilend belde ze me op: "Ga je nu de gevangenis in?" (...) Het vervelende aan Nederland is dat je al slachtoffer bent voor er iets is bewezen.'

Jimmy  Kroon broer van Hans Kroon

De vastgoedfraude, het doek valt | Geen Nieuws: http://www.geennieuws.com/2012/01/de-vastgoedfraude-het-doek-valt/#.UkCoEL69EQ4.twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten