zaterdag 9 november 2013

Het jeugdhonk - buurthuis moet terug komen

17-jarigen niet langer welkom in de kroeg

Alcoholverbod voor minderjarigen te groot risico voor horeca, dus mogen jong-volwassenen helemaal niet meer naar binnen

Caféhouders en discotheekeigenaren nemen ingrijpende maatregelen in verband met het alcoholverbod voor minderjarigen dat per 1 januari wordt ingevoerd: omdat zij op drukke momenten nauwelijks kunnen overzien wie er stiekem drank haalt voor minderjarigen, mag in veel gelegenheden straks niemand onder de achttien meer naar binnen. Dat blijkt uit een rondvraag van de NOS.
Waarschuwing en advies
Geef ze dan wel een alternatief zoals sommige van ons vroeger hadden om te voorkomen dat de jeugd baldadig in groepjes gaan samenkomen! Zet een keet neer als jeugdhonk. Dat onder toezicht van een jongerenwerker. Geef ze spelen dan gaan ze niet rellen! Zo een jongerenwerker kan ze meteen begeleiden en van raad voorzien naar studie en werk ook kan hij een vertrouwensrol spelen bij huiselijk geweld of andere problemen!

Geef ze leuke dingen te doen zoals bv sleutelen met computers of brommers geef vaardigheden mee en steun bij hun huiswerk verkoop er een lekker broodje, laat ze zelf meedraaien geef ze verantwoordelijkheid, laat ze zelf met ideeën komen en vooral luister naar ze een luisterend oor is ook belangrijk!

Ik persoonlijk heb leuke herinneringen aan het zo een jeugdhonk waar je welkom was vanaf een jaar of 14 tot 16
beetje chillen met je leeftijdsgenoten zonder drank! 
Ook al is er niks op tegen als ze eens wat drinken in het weekend als dat maar onder toezicht is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten