dinsdag 25 februari 2014

participatiesamenleving in proces woningcorporatie #parteon

De politiek heeft het uitgevonden om te besparen op kosten van zorg niet om de samenleving te verbeteren 

De participatiesamenleving

Mensen die eerder uit het ziekenhuis ontslagen worden maar thuis geen zorg meer aangeboden krijgen moeten als eerste hulp inroepen van hun familie ze verwachten dat  familie dit opvangt
Soms woont familie te ver weg om deze mantelzorg te geven en zal een kind haar/zijn moeder in huis moeten opnemen om buiten haar gewone werkzaamheden voor een ouder te zorgen. Ook zal er iemand zoals een goed huurder betaamt het ouderlijk huis moeten onderhouden met eventuele dieren en planten.

Zo kan het zijn dat U in een onmogelijke spagaat kan komen van wat de regering van U verlangt en een woningbouw vereniging.die U als zieke zomaar aanmerkt als fraudeur.Woningcoöperaties houden geen rekening met persoonlijke omstandigheden en zorgtaken. zijn niet service en oplossing gericht bezig zij participeren niet mee in onze samenleving.

Het gebeurd steeds meer mensen zie ook de site van  op twitter en facebook https://www.facebook.com/corporatiesector 

Dit overkwam al meerdere mensen hieronder het voorbeeld van Lineke Brummans
GeenStijl: Woningcorporatie mishandelt bejaarde vrouw (79) - http://bit.ly/10nLYcY

foto hieronder Linneke BrummansHartaanval? Huis uit!

ZELHEM - 
Begin februari vierde Lineke Brummans haar eerste verjaardag. Symbolisch dan. Het was precies een jaar geleden dat de 80-jarige haar hartaanval overleefde. Het feestje vond niet plaats in haar vertrouwde woning in Zaandijk, maar in een aanleunwoning in de Achterhoek. Want tijdens de revalidatie bij haar dochter in Gelderland zette wooncorporatie Parteon Brummans uit huis
http://www.telegraaf.nl/reportage/22326931/__Hartaanval__Huis_uit___.html

Commentaar en uitleg van de dochters van mevr. Brummans
Cees van Boven nieuwe bestuurder #Parteon per 1 augustus 2012
Pas na het artikel in de Telegraaf en na eerdere weigeringen om een reactie te geven kwam Parteon met de volgende verklaring
http://www.parteon.nl/over-parteon/actueel/nieuws/nieuwsbericht/woonfraudezaken-altijd-grondig-onderzoek-en-maatwerk/

Wat ze vergeten zijn is de menselijke maat in te voeren en een extra bescherming voor zieke huurders. Het verhaal hierboven staat niet op zichzelf het is schering en inslag. De botte manier waarop woningcorporaties omgaan met zieke mensen. Deze woningcorporaties zijn totaal vergeten waarvoor ze in het leven geroepen zijn, dit alles sinds de privatisering.

Woningcorporaties

Alleen de woningcorporaties al verloren de laatste jaren miljarden euro’s door verkeerde investeringen en onverantwoorde grondaankopen. Tal van bestuurders komen in opspraak omdat zij zichzelf trakteren op gigantische salarissen en bonussen. Intussen bekommeren zij zich niet om hun werkelijke taak, namelijk het creëren van betaalbare woningen. In plaats hiervan storten zij zich op marktsegmenten waar ze niks te zoeken hebben, zoals bijvoorbeeld een 175 miljoen euro kostend drijvend hotel en luxe vakantieoorden in het buitenland.
http://www.gewoon-nieuws.nl/2012/04/burger-slachtoffer-van-privatisering/#.UwzTYeN5OSo 

Indien een woningcorporatie in de moeilijkheden komt door bv verkeerder beleggingen zoals derivaten zullen de burgers degene zijn die moeten participeren en voor de verliezen opdraaien iets wat niet in het woordenboek voorkomt wat betreft woningcorporatie sociaal. Zij weten ons ook te vinden met huurverhogingen maar service staat op een laag pitje net als oplossing gericht denken. 

waarom zou Parteon dat nu weggehaald hebben -> Parteon en derivaten: geen gevolgen financiële positie Toch een probleem met derivaten?


Parteon derivatenParteon derivaten margin verplichting

Margin call
Verzoek van een effectenmakelaar aan een cliënt om storting van meer zekerheden (geld) om uitstaande posities af te dekken.En dan dit kleine zinnetje om de kosten te dekken?
Ontrekken van sociale huurwoninge uit de markt
afkomstig van jaarverslag 2012  http://www.parteon.nl/uploads/tx_dddownload/2012_Jaarrekening.pdf Zouden ze ook zo omgaan met hun eigen zieke familieleden regels zijn regels?

 Ouderen mogen niet uit huis gezet worden door Parteon - Wormerveer - dichtbij  http://dicht.by/a2382151 via @ZaanstreekDB

De wooncorporatie PARTEON en de gem. ZAANSTAD veranderen simpelweg woonbestemming van het verzorgingshuis Jan Slothuis in kantoren de zoeelste leugen van Parteon

Ouderen Jan Slothuis op straat gezet door Parteon

1 opmerking:

  1. Hoe krom wordt Nederland met dit soort regeltjes verlakkerij ..Mensen worden geleefd door grote maatschappijen.. als iemand een conflict heeft met een energie maatschappij of een verzekering maatschappij wordt men op een soort zwarte lijst geplaatst zodat men niet meer verzekerd kan zijn (terwijl de Nederlandse wet voorschrijft dat men verplicht verzekerd moet zijn indien je in bezit bent van een motorvoertuig of verplicht verzekerd moet zijn voor het maken van ziektekosten) Dus met andere woorden loop in de pas doe wat de maatschappij van U verlangt anders kan men 1) lopend of met Openbaar Vervoer overal naartoe 2) nooit meer naar een dokter of tandarts 3) zonder Energie door het leven.

    Lang leven de Nederlandse Samenleving !!! Inwoners van Nederland we lijken wel mee te doen Real-time aan 1 groot Monopoly spel.

    Als je een brommertje koopt moet je al een kenteken hebben plus de daarbij behorende verzekering. zet je het ding gewoon in de schuur krijg je automatische boetes opgelegd omdat je kentekenhouder bent en verplicht het ding moet verzekeren!!! of je moet je kenteken schorsen met de daarbij komende kosten!!!

    Nederland is 1 schande aan het worden!!! i.p.v. een participatiesamenleving

    BeantwoordenVerwijderen