donderdag 18 juli 2013

De moord op Lydia Bakene-Knap bekend als de toiletmoord

Over genomen van paranormaal blog Isabel Blanco
http://paranormaal.blog.nl/tv/2009/04/16/het-zesde-zintuig-plaats-delict-aflevering-7

Nog steeds niet opgelost

Follow the money
De 2 Ks De kut en de knaken

De moord op Lydia Bakene-Knap.

Schets van de mogelijke dader


Dit verteld de site van RTL 4 over de zaak:

“De 63-jarige Lydia Baneke-Knap is op 9 februari 1994 thuis wat huishoudelijke klusjes aan het doen. Haar man Joop gaat om 14.00 uur de deur uit voor een boodschap.
Als Joop twee uur later terugkomt merkt hij tot zijn grote verbazing dat de keukendeur op slot zit. Hij weet zeker dat hij de keukendeur bij zijn vertrek had opengelaten toen hij wegging om zijn fiets te pakken. Zich afvragend waarom Lydia de deur op slot zou hebben gedraaid gaat hij via de voordeur naar binnen. Hij hoort wat gekreun uit de wc komen en vraagt aan zijn vrouw of alles goed gaat daar. Hij vermoedt dat zijn vrouw moeite heeft met haar ontlasting en tevens was ze wat verkouden waardoor hij er niet direct iets verkeerds van denkt. Omdat er geen reactie komt en het toch wat lang begint te duren neemt Joop een kijkje bij het toilet. Zodra hij de deur opent rolt zijn vrouw Lydia, in foetus houding, bloedend uit het toilet. Ze is neergestoken met 37 messteken en overlijdt. Wie heeft deze gruwelijke moord op zijn geweten?”

Dit stuk is van de pleegdochter Elsa met wie ik (Isabel Blanco) samen meer over deze zaak op het blog ga zetten. Ik heb het aangepast voor dit blog:

“ De schets is uit 1994 en is de mogelijke moordenaar van Lydia Baneke-Knap.
Toendertijd woonde Lydia in Amstelveen, zij is overdag door een serie van meer dan 30 messteken om het leven gekomen, de dader is tot op heden niet gevonden.  De Officier van Justitie wil de zaak niet vrij geven zodat Peter R. de Vries er mee aan de slag kan. Er is diverse keren contact geweest met Peter R. de Vries echter Justitie blijft dwarsliggen.
Ondertussen is de zaak al ruim 15 jaar oud. Je zou denken dat zo’n gruwelijk moord toch het recht heeft om op gelost te mogen worden, en dat als de politie er niet mee verder komt door alle bureaucratische beslommeringen waar rechercheurs aan gebonden zijn. Dat Peter R. de Vries misschien wel verder kan komen door zijn vrijheid als verslaggever.
Dit wordt gezocht en we hopen dat julie meedenken:
Man die uiterlijk erg op de bovenstaande schets lijkt, zijn haar kan natuurlijk wel al korter of zelfs kalende zijn (13 jaar is niet niets )

De man heeft een verslavings probleem, denk aan:
Drank
Gokken
Drugs
vrouwen
enz..

Elsa pleegdochter zie foto 
ELSA pleegdochter

Verder was hij bekend met Lydia Baneke-Knap. “Dat is wat men vermoed”
Hij is toendertijd in tram51 waargenomen, -> zijn kleding zat onder het bloed en hij had zich zelf in aarde gerold om de bloedvlekken te bedekken met aarde en bladeren, toen hij ging zitten naast mensen in de metro van Amstelveen naar Amsterdam, stonden mensen op omdat hij stonk en er vies uitzag.
Verder is hij gespot toen hij bij de halte Wibautstraat is uitgestapt, daar zijn ze het spoor bijster geraakt.

Dus wie kent deze man of heeft tips”

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Even daarna vond Elsa het toch niet zo een goed idee om de zaak verder te bespreken 
Waarom komt haar ex man niet ter sprake deze is van Egyptische afkomt!

Ik zeg DNA spoor natrekken!

Peter R de Vries 2010 afl 13 12 dec De Amstelveens toiletmoord 1 opmerking:

  1. Jacqueline! Waarom ben jij geïnteresseerd in een moordzaak van mij. Pleegmoeder?, aangezien je mij niet mag en ik jou niet mag, verbaasd het mij dat je via deze weg toch een verbinding tussen ons maakt. Doe asjeblieft niet alsof dit onderwerp je te harte gaat.

    BeantwoordenVerwijderen