zondag 21 juli 2013

De verlatingsangst van Tibaert

Tibaert kan zich enorm vastklampen aan mensen en kan vreselijk jaloers zijn als iemand anders meer aandacht krijgt. Hij doet vreselijk zijn best om leuk gevonden te worden en stort zich in ingewikkelde contacten die verre van toekomst hebben. Hij leeft voortdurend in angst en paniek en is vreselijk wantrouwend richting iedereen
Nu lopen contacten te vaak stuk en word hij bevestigd in zijn idee dat mensen hem toch wel in de steek laten. Hij legt hiervoor ook de schuld te vaak bij de ander, terwijl hij het grootste aandeel in dit alles heeft.

Verlatingsangst is een symptoom wat o.a. veel voorkomt binnen persoonlijkheidsproblematiek zoals bordeline.

Psychische aandoeningen

Pathologisch liegen wordt door vele al gezien door een psychische stoornis maar het kan ook een symptoom zijn van verschillende andere psychische aandoeningen. Hierbij kan je denken aan gedragsstoornis of een persoonlijkheidsstoornis. Een voorbeeld van persoonlijkheidsstoornis waarin dit voor kan komen is borderline. Hoe komt dit dan tot liegen? Het ligt meer in het aspect van antisociaal gedrag. Iemand voelt zich bedreigt wat leidt tot antisociaal gedrag, waaronder liegen.


Klinkt bekend

http://www.proud2bme.nl/De_psychologie_van.../Verlatingsangst

self-fulfilling prophecy en er is bewezen dat negatieve gedachten en gedragingen problemen veroorzaken in het leven. Een negatieve instelling en kijk op het leven roept negatieve dingen op.

http://www.proud2bme.nl/De_psychologie_van.../Self-fulfilling_prophecy

Zie hier een voorbeeld van de dwangmatige vriendschappen die Tibaert onderhoud en de achterdocht 


Het bespotten van mensen die ontvolgen nu @foaroanVerboden te praten met vreemde mannen -> jaloezie van een rode haanGeen opmerkingen:

Een reactie posten