donderdag 11 september 2014

Turkije isis en isil levant

Een kalifaat onder de naam "Islamitische Staat" met leider Abu Bakr al-Baghdadi als kalief. 

ISIS Advancing At The Tomb of The Grandfather of The Founder of The Ottoman Empire 
People need to ask as to why hasn’t ISIS blown up any Ottoman tombs anywhere in Syria and Iraq while they destroyed everyone else’s who wasn’t Ottoman? Even the Dabiq Magazine, and this just came out from Al-Mogaz news titled “ISIS Reveals Its Relationship to Turkey In Its New Addition in Dabiq Magazine”.
http://shoebat.com/2014/09/30/isis-advancing-tomb-grandfather-founder-ottoman-empire/

Ancient Tomb May Determine Turkey's Role in IS Fight 
Suleyman Shah was the grandfather of Osman I who founded the Ottoman Empire in 1299
http://www.voanews.com/content/suleyman-shah-osman-turkey-founder-islamic-state-group/2468773.html

De Turkse Nationale Vergadering schafte op 3 maart 1924 het kalifaat af, op instigatie van Mustafa Kemal Atatürk in het kader van diens hervormingen, die op modernisering en scheiding van kerk en staat in de nieuwe Turkse republiek Dit heeft veel moslims teleurgesteld, en met de opkomst van religieus fundamentalisme vanaf de tweede helft van de 20ste eeuw zijn er door islamisten verscheidene pogingen gedaan om weer een kalifaat op te richten dan wel het oude kalifaat in ere te herstellen, zoals Al Qaida en Kalifaatstaat.

Een kalifaat (Arabisch: خلافة khilāfaTurksHilafet) is een staat die geregeerd wordt door een kalief, dat wil zeggen een opvolger van de islamitische profeet Mohammed. Met de benaming kalifaat (derhalve te vertalen als "opvolgerschap") eist een staat zodoende rechtstreeks de politieke erfenis van Mohammed op, en staat daarmee in rang boven een sultanaat en een emiraat. Vrijwel altijd beweert de heersende dynastie van een kalifaat dan ook af te stammen van Mohammed, in het bijzonder van zijn dochter Fatima Zahra. Ook symboliseert een kalifaat de eenheid van de Oemma, al is dit sinds de val van Damascus in 750 al niet meer feitelijk het geval geweest.


Islamic State of Iraq and the Levant declared its chief, Abu Bakr al-Baghdadi, "the caliph" and "leader for Muslims everywhere".


"The legality of all emirates, groups, states and organisations becomes null by the expansion of the caliph's authority and the arrival of its troops to their areas," said the group's spokesman Abu Mohamed al-Adnani. "Listen to your caliph and obey him

http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2014/06/isil-declares-new-islamic-caliphate-201462917326669749.html 

Volgens islamitische leiders kan een extremistische organisatie geen kalifaat leiden, en schendt IS met het uitroepen de islamitische wet

Verspreiding operaties en uitroepen kalifaat

Op 21 juni nam IS ook controle over de steden Tur-Aibil aan de Jordaanse grens, en Al-Walid bij Syrië. Als reactie mobiliseerde het Jordaanse leger aan de grens met Irak, en bombardeerde de Syrische luchtmacht verschillende plaatsen aan beide zijden van de grens met het land. Eind juni claimde ISIS tevens verantwoordelijkheid voor een aanslag in Libanon. Ook Saoedi-Arabië, dat zelf veel ISIS-financiers huisvest, stuurde zijn leger naar de grens met Irak. 30.000 Saudi's namen hier de plaats in van het Iraakse leger, dat de grens halsoverkop had verlaten om noordelijker gelegen steden te beschermen tegen aanvallen van ISIS. Het Saoedische koningshuis zou zich tevens zorgen maken omdat ISIS dreigementen heeft geuit richting de heilige steden Mekka en Medina. Volgens ISIS zouden deze plaatsen zijn voorzien van afgodsbeelden ter verering van het koningshuis.


IS ISIS ISIL


"The words 'Iraq' and 'the Levant' have been removed from the name of the Islamic State in official papers and documents."


Al-Sham is de Arabische benaming van de Levant  De Levant is een benaming voor de regio die grofweg het grondgebied van Syrië, Jordanië, Libanon, Israël, de Palestijnse gebieden en een deel van Turkije (de provincie Hatay) beslaat


extra info geschiedenis


Onderzoeker Hashim al-Hishimi schreef een onthullend boek over de terreurorganisatie

Is Islamic State Islamic? 
Five Experts Speak: http://youtu.be/L1lH_oYLE3E via @YouTube
History
Geschiedenis 24 - Turkije bondgenoot van Duitsland in WO I 
Begin 20ste eeuw had het Ottomaanse Rijk veel vijanden en geen bondgenoten. De ‘Zieke Man van Europa’ werd genegeerd door de grootmachten. De dreigende Eerste Wereldoorlog bracht daar verandering in.
http://www.geschiedenis24.nl/nieuws/2006/februari/Turkije-bondgenoot-van-Duitsland-in-WO-I.html

Geschiedenis 24 - Het Spoor terug: De Vergeten Geschiedenis van Suleyman Halaceli, deel 2 (Turkije) http://www.geschiedenis24.nl/ovt/afleveringen/2010/Ovt-17-10-2010/Het-Spoor-terug-De-Vergeten-Geschiedenis-van-Suleyman-Halaceli-deel-2-Turkije.html

Geschiedenis 24 - Turkije/Armenië: genocide of propaganda? 


Ottoman empire and Isis
http://en.wikipedia.org/wiki/Ottoman_Empire

Geen opmerkingen:

Een reactie posten