woensdag 14 januari 2015

Israël Palestijnen conflict UNI VU Amsterdam #SRP open brief

Geachte bestuursleden RvB van de Vrije universiteit ,

Hierbij wil ik mijn bezorgdheid uitspreken over het antisemitisme door enkele van de bij U studerende leerlingen, alsook bepaalde personen die bij U schijnen te werken en een blad beheren genaamd AdValvas die het vuurtje steeds maar weer moedwillig opstoken en onrust veroorzaken.

Ik heb geluiden gehoord van ouders die zich zorgen maken over de gang van zaken, en waargenomen dat studenten zich mateloos storen aan het gedrag van studenten van #SRP, zelf irriteer ik mij ook aan het gedrag van deze groep, vandaar dat ik deze open brief schrijf. In tegenstelling tot wat #SRP beweerd zijn de mensen met kritiek niet afkomstig van een of andere groep. Dat soort uitspraken zijn bedoeld om mensen monddood te maken en weg te zetten als racisten.

Het SRP debat wat naar mijn inziens geen debat mag heten aangezien de sprekers lijst wel heel eenzijdig was (het waren allemaal bekende Israël bashers) waardoor er veel commotie ontstond op sociale media voor vele een doorn in het oog.
Alleen al de naam "VU Joden vrij" en "Israël vrije VU" is een pure provocatie 
Gelukkig was de VU zo verstandig #SRP #antisemitisme geen podium te bieden binnen de muren van Uw universiteit indien dit wel het geval was geweest had het Uw goede naam kunnen schaden mijn inziens. 

Op facebook circuleert nu ook een schrijven van een Joodse studente die zich niet meer zo veilig voelt na incidenten en openlijke anti Israël lobby binnen de muren van de VU universiteit.
Waarom laat de VU het toe om in de hal te flyeren dat kan toch ook buiten de muren van de VU 
en hoezo is er een islamitisch gebedsruimte zoiets hoort toch niet binnen de muren van een VRIJE universiteit. De studenten achter #SRP hebben lak aan de kernwaarden die de VU heeft opgesteld te vinden op de VU website. 

De studenten schrijven zelf op hun facebook "Gisteravond was er zeker een debat. Wij hebben expres gekozen om geen pro-Apartheid / pro-Israël spreker uit te nodigen " Hier ziet u dus dat alles te doen is om provocatie. Weten deze studenten wel het verschil tussen een debat, hoorcollege en propaganda? Wat doen deze studenten op een universiteit als ze alleen maar bezig zijn met rottigheid treiteren en sfeer verpesten op deze manier zal de universiteit een broeiplaats worden van extreme groeperingen. 

Voorts schijnt de #SRP te willen dat er geen hoorcolleges gegeven moeten worden bij de VU zij gaan aan het feit voorbij dat er in Nederland 40-45 sprake was van joden vervolging en dat dat dus een stuk van onze Nederlandse geschiedenis is. Deze hoorcolleges zo kan ik lezen worden niet gegeven door CIDI maar door docenten merendeels academici.
(hoogleraren en universitair docenten) verbonden aan verschillende universiteiten in Nederland en experts op deelterreinen van de politieke situatie in het Midden-Oosten. Het zou toch idioot zijn als men zou kiezen een stuk van de Nederlandse geschiedenis ineens niet meer te onderwijzen.
bron; http://www.fsw.vu.nl/nl/nieuws-agenda/nieuws/2009/cidi-college.asp 

Als het doel van de SRP is om onrust te stoken op te ruien eenzijdige debatten te voeren mensen het studeren onmogelijk te maken en de sfeer te verpesten hoop ik dat de VU zo verstandig is deze groep geen ruimte ter beschikking te stellen of eventueel deze groep studenten te schorsen.
Word het niet eens tijd dat i.p.v dit soort activiteiten de studenten zich gaan bezig houden met hetgeen waar ze zich voor hebben ingeschreven bij de VU "STUDEREN" datgene waarvoor een universiteit bedoeld is? 

Hopende U voldoende geïnformeerd te hebben,

Met de meeste hoogachting en vriendelijke groet,

(Ik weet het het is verouderd dit soort afsluiting maar ik blijf hem toch gebruiken)

Jacqueline


 "Kritiek op Israël? Oké. Jodenhaat? Nee!Vrijdag 17 jan 2014

In mijn tl de ondergenoemde fop journalist Kevin P Roberson met een soort bedreiging dat hij wel even aangifte gedaan had en een onduidelijk verhaal 

Ik ken de man niet maar kwam het volgende (zie hieronder) tegen bij blogger Keesiemaduraatje.
Het schijnt de opgepakte "fop journalist" te zijn Kevin P Roberson.
Na een paar tweets met deze persoon besloten deze persoon te blocken iets fatsoenlijks kwam er niet uit, ik heb geen behoefte aan deze provocateur in mijn tl.

Keesjemaduraatje: Fop-Journalist Kevin P Roberson blijkt Provocateur
http://keesjemaduraatje.blogspot.com/2015/01/fop-journalist-kevin-p-roberson-blijkt.html?spref=tw 

Reactie VU aan studenten 

De grens ligt bij de bereidheid tot dialoog en het aangaan van het echte debat:
daarin moet men elkaar wel accepteren.
Debat wordt ongemakkelijk wanneer de deelnemers fundamentalistische trekjes vertonen. 

Samenvattend:

diversiteit is belangrijk, dialoog is de kern

Ondernemingsraad VU @OR_VU 
http://www.ondernemingsraadvu.nl/_files/GV%202015%20006%20v%20brief%20over%20studenten%20voor%20rechtvaardigheid%20Palestina.pdf

Bron Joodse student voelt zich niet veilig
https://m.facebook.com/dejoodseomroep/photos/a.252304441536493.40120.252298804870390/577424179024516/?type=1&comment_id=577464189020515&ref=m_notif&notif_t=comment_mention&actorid=545066208


bron CIDI hoorcolleges 
http://www.fsw.vu.nl/nl/Images/Informatie%20Collegereeks%20Israelische%20Buitenlandse%20Politiek_tcm30-117185.pdf
en
http://www.fsw.vu.nl/nl/nieuws-agenda/nieuws/2009/cidi-college.asp

bron Parool
http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3828784/2015/01/13/Debat-over-Israelvrije-VU-gaat-alsnog-door.dhtml#.VLV-_FJqtX4.twitter

bron TPO

http://politiek.thepostonline.nl/2015/01/14/bij-de-vu-mocht-het-niet-eindeloos-rammelende-meningen-israel-herhalen/ 

bron Geenstijl 
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/01/vu_jodenvrij.html

bron Volkskrant
http://www.volkskrant.nl/binnenland/afwijzende-reacties-op-vu-israel-vrij-debat~a3829184/

bron Likoed 
http://likud.nl/2015/01/academische-boycot-van-israel-is-onzinnig/

Arrestatie bij -debat dat uit de VU verplaatst werd wegens doodsbedreiging.

AdValvas
http://www.advalvas.vu.nl/nieuws/vrienden-van-palestina-en-isra%C3%ABl-doen-aangifte-tegen-elkaar

GeenStijl: Prof Pinto - VU neemt halve maatregel door angst - http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/01/prof_pinto_vu_neemt_halve_maat.html

Screenprinst
kernwaarden VU


Degene die na het vragen stellen bedreigd werd zie hier op archief beelden
student Yernaz Ramautarsing 


linkse indoctrinatie 1 opmerking:

  1. Dit was zeker geen debat #SRP maar eerder een monoloog volgende keer beter hoop ik en kies een andere naam dit kan echt niet!

    BeantwoordenVerwijderen